Вибираємо покривало на спальне ліжко: поради

Перед тим як приступити до вибору покривала, варто оцінити увесь інтер'єр спальної кімнати. Ліжко – це серце спальні, і від його вигляду буде залежити уся атмосфера спальні. 

Крім того, покривало виконує ряд функцій:

— здійснює захисний вплив на постільну білизну, вберігає її від пилу та забруднень;
— дозволяє не напружуватись при виборі кольору постільної білизни, адже тут куди важливіше буде обрати правильне покривало;
— ліжко, яке заправлене покривалом, має охайніший вигляд;
— заміна покривала дозволяє освіжити інтер'єр.

Розглянемо аспекти, які варто враховувати під час вибору покривала.

1. Розмір має значення. Особливо тоді, якщо малогабаритна кімната облаштована великим двоспальним ліжком. В такому разі покривало варто обирати в тон усієї кімнати або на тон-два світліше, не варто робити акцент саме на ліжку. Якщо ж таки хочеться яскравого акценту, то краще придбайте яскраву модульну картину, яка розбавить єдність кольорової гами. 

2. Класика одного стилю. Універсальним варіантом є підбір покривала до портьєр за кольором та матеріалом. Це давнє дизайнерське рішення, але воно актуальне і сьогодні.

3. Яскравий акцент. Це припустимо для спалень помірних та великих розмірів, які оформлені в пастельних відтінках. В такому випадку яскравий акцент не буде зайвим, а ліжко стане візуальним центром Вашої кімнати.

4. Індивідуальність – запорука гармонійного інтер'єру. Не варто копіювати дизайни спалень, які Ви побачили по телевізору чи у дорогих готелях. Адже те, що може пасувати одному приміщенню, не завжди буде пасувати іншому. Це стосується і покривал. Багатошарові покривала гарні та мають багатий вигляд, але не варто їх застосовувати у маленьких спальнях, а от у кімнатах середніх та великих розмірів це чудовий варіант. Тож варто враховувати нюанси власного помешкання, і тоді Ви отримаєте прекрасний гармонійний інтер'єр!

5. Нестандартні покривала для нестандартних людей. Дуже популярними стали ліжка нестандартних розмірів та форми. Не варто їх застеляти звичайним покривалом. Не всюди поки можна підібрати покривало на спальне ліжко нестандартної форми, але це все-таки можливо. Просто докладіть трохи зусиль.

Відмінним та безпрограшним рішенням є однотонні покривала, які чудово доповнять будь-який інтер'єр. Головне правильно підібрати колір, а це вже залежить від особливостей Вашої спальні. 

Необхідно звертати увагу на характеристики виробу, якщо для Вас важливий термін вжитку покривала. Варто вибирати тільки якісні матеріали. Хорошим варіантом стане бавовна. Покривала із такої тканини характеризуються високою зносостійкістю, не викликають алергічних реакцій, хороші у пранні, не линяють. 

Компанія "Альміра Мікс" – це успішна компанія, яка працює на ринку понад п'ять років. За цей час ми значно розширили асортимент своїх товарів. У нас можна придбати високоякісні покривала преміум-класу. Увесь асортимент магазину можна переглянути в каталозі товарів на сайті магазину. Вдалих покупок!